Za streľbou v Prešove s najväčšou pravdepodobnosťou bola žiarlivosť

25.05.2014 Prešov

Včera /24.05.2014/ v čase o 21:35 hodiny bolo na linku 158 oznámené, že v Prešove na Ul. Hurbanistov došlo k streľbe. Na miesto boli okamžite vyslané všetky potrebné zložky.
Policajti kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove po príchode na miesto zistili, že o 21:30 hodine na parkovisku na uvedenom mieste došlo k streľbe, kde páchateľ zo samonabíjacej pištole zn. Taurus Brasil / ráže 9mm / za doposiaľ neznámych okolností / v úmysle usmrtiť iného / najmenej jedenásťkrát z bezprostrednej blízkosti vystrelil na 27-ročného Richarda G. z obce Víťaz, okr. Prešov a na 20-ročnú Václavu Ch. z Prešova, ktorí sa v tom čase nachádzali v prednej časti osobného motorového vozidla, zn. Seat Cordoba. Žena bola zasiahnutá jednou strelnou ranou do hlavy a muž mal viacnásobné strelné poranenia v oblasti hrudníka. Obom mladým ľuďom týmto konaním boli spôsobené smrteľné strelné poranenia, ktorým na mieste podľahli. Z doposiaľ zistených skutočností je pravdepodobne páchateľom 26-ročný Drahomíra R. z Prešova, ktorý po usmrtení Richarda a Václavy v aute si následne sám spôsobil strelné poranenie hlavy – na následky ktorého, po prevoze do nemocnice zomrel.
S najväčšou pravdepodobnosťou motívom konania bola žiarlivosť. Operatívnymi previerkami bolo taktiež zistené, že Drahomír bol bývalým priateľom Václavy, s ktorou sa pred asi mesiacom rozišiel. Zbraň mal páchateľ v legálnej držbe a to za splnenia všetkých zákonom stanovených podmienok.

Policajný zbor do doby spáchania skutku nedisponoval žiadnymi informáciami, ktoré by naznačovali spáchanie vyššie uvedeného skutku, to znamená, že neevidujeme žiadne trestné oznámenie ani iné podnety od poškodených a im blízkych osôb, aby sa im podozrivá osoba vyhrážala alebo ich inak ohrozovala na živote a zdraví.

Krajský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Na mieste činu bola vykonaná obhliadka miesta, kde bolo zaistených viacero druhov stôp a iné relevantné veci súvisiace pre dané trestné konanie. Taktiež boli vypočutí viacerí svedkovia skutku a zároveň boli aj vykonané previerky ku kamerovým systémom v meste Prešov a to s dosahom na pohyb dotknutých osôb v dobe pred a počas skutku. V tejto chvíli polícia skúma a vyhodnocuje zaistené dôkazy, vrátane výstupov zo súdnoznaleckej pitvy. O tragickej udalosti boli za asistencie policajného duchovného vyrozumení pozostalí obetí. Ďalšie okolnosti skutku sú predmetom vyšetrovania, polícia na prípade intenzívne pracuje.
 

Vyberte región

mark